12 Haziran 2012 Salı

En Güzel Nazım Hikmet Sözleri - Nazım Hikmet Aşk Şiirleri

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine. (Nazım Hikmet Aşk Şiirleri - En Güzel Nazım Hikmet Sözleri)


 

İnsanların kanatları yok, insanların kanatları yüreklerinde. (Nazım Hikmet Aşk Şiirleri - En Güzel Nazım Hikmet Sözleri)


 

66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, amerikan amirali. Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi hikmet. Nazım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hala. (Nazım Hikmet Aşk Şiirleri - En Güzel Nazım Hikmet Sözleri)

11 Haziran 2012 Pazartesi

Nazım Hikmet Sözleri - Aşk Sözleri

SEN BENİM SARHOŞLUĞUMSUN...


Sen benim sarhoşluğumsun...
Ne ayıldım, ne ayılabilirim,
Ne ayılmak isterim.
Başım ağır, dizlerim parçalanmış
Üstüm başım çamur içinde
Yanıp sönen ışığına düşe kalka giderim.


 

Nazım Hikmet RAN



Nazım Hikmet Aşk Şiirleri - En Güzel Nazım Hikmet Sözleri

Boğazlanan bir çocuğun kanı gibi aktı zaman. Sonra resmen kapandı o fasıl, şimdi üçüncüden bahsediyor, amerikan doları fakat gün ışıdı herşeye rağmen. (Nazım Hikmet Aşk Şiirleri - En Güzel Nazım Hikmet Sözleri)


 

Çok yorgunum, beni bekleme kaptan. Seyir defterini başkası yazsın. Çınarlı, kubbeli mavi bir liman. Beni o limana çıkaramazsın! (Nazım Hikmet Aşk Şiirleri - En Güzel Nazım Hikmet Sözleri)


 

Ne acıdır insanın bildiğini anlatamaması. ‘Ben’ deyip susması, ‘sen’ deyip ağlamaklı kalması. (Nazım Hikmet Aşk Şiirleri - En Güzel Nazım Hikmet Sözleri)

10 Haziran 2012 Pazar

Nazım Hikmet Ran Aşk Şiirleri

Benim kelime hazinem çok geniştir, derdim. Senin bir kelimene yetemedim; git, ne demekti sevgilim? (Nazım Hikmet Ran Aşk Şiirleri)


[caption id="attachment_16072" align="alignnone" width="532" caption="nazım hikmet in en güzel sözleri aşk ayrılık"][/caption]

8 Haziran 2012 Cuma

Nazım Hikmet'in En Güzel Aşk Sözleri

Kimselere anlatamadım. Kendime bile.. Ola ki ağzımdan kaçırır, bir daha tutamam seni. (Nazım Hikmet'in En Güzel Aşk Sözleri)


Nazım Hikmet Ran Aşk Şiirleri

Artık ne geri gelmeni beklerim ne de ben gelirim. Nasılsa ben bir şey kaybetmedim, sen bensizliği seçtin. Karar senin. (nazım hikmet şiirleri)


[caption id="attachment_16067" align="alignnone" width="535" caption="nazım hikmet şiirleri"][/caption]

1 Haziran 2012 Cuma

Nazım Hikmet Güzel Sözler

Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin, şiirler yazdın. Peki o ne yaptı? Deme. Herkes kendinden sorumludur Aşk’ta. (Nazım Hikmet Güzel Sözler)


 

Bazen önemli olmamalı gidecek olan yada gelmeyen. Çünkü bazen, başlaman gerekir her şeye yeniden.  (Nazım Hikmet Güzel Sözler)


 

Ve aynı ihtirasla tekrar ediyorum yine. Onlar ki; toprakta karınca, su da balık, havada kuş kadar çokturlar. Korkak, cesur, cahil ve çocukturlar. (Nazım Hikmet Güzel Sözler)


 

Nazım Hikmet Sözleri

O bensizliği göze aldıysa, ben onsuzluktan birşey kaybetmem. (nazım hikmet sözleri)