20 Ocak 2012 Cuma

Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler

Evet.. Belki umudum kalmadı geleceğimden; ama asla pişman değilim geçmişimden. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Hoş geldin! Biz bıraktığın gibiyiz. Ustalaştık biraz daha taşı kırmakta, dostu düşmandan ayırmakta. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Gelinler aynada saçını tarar, aynanın içinde birini arar. Elbet böyle sizi de aradılar. Gelinlere kıymayın efendiler. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)

Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler

Mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta bütün mesele… (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Bahardı sevgilim bahardı ve bahtiyar olmak için toprakta, havada, suda her şey vardı sevgilim, her şey hazırdı, her şey vardı. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Aşk, bazen gitmekle kalmak arasında verdiğin en büyük savaştır. Sevmeyenin aklı, gerçekten sevenin kalbi kazanır bu savaşı. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)

Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler

Arkadaşlık ağaca benzer, kurudu mu bir daha yeşermez. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Memleketim: bedreddin, sinan, yunus emre ve sakarya, kurşun kubbeler ve fabrika bacaları benim o kendi kendinden bile gizleyerek sarkık bıyıkları altından gülen halkımın eseridir.! (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Antepliler silâhşor olur, uçan turnayı gözünden, kaçan tavşanı ard ayağından vururlar. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)

Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler

Birgün bensizlik çalar kapını. Benli dünleri düşünür, avunursun. Sanma ki yalanlar içinde, ben gibi bir doğru bulursun. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Kim bilir.. Masalınızın kahramanı, başka bir hikayenin figüranı olmaya gitmiştir belki de.! (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Her gelen sevmez ve hiçbir seven gitmez unutma. Bil ki; giden dönüyorsa sevdiğinden değil, kaybettiğindendir aslında! (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)

Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler

Kelebek misalidir aşk; anlamayana ömrü günlük, anlayana bir ömürlük! (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

İnsan birisiyle yaşlanmalı, birisi yüzünden değil! (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine... (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)

Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler

Yürekli bir kadının başı, yüreksiz bir erkeğin omuzuna ağır gelir! (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Gerçek yaşamdan kaçan ve onunla bağıntısız konuları işleyen kimse, saman gibi anlamsızca yanmaya yargılıdır.! (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Hapşurduğumda; çok yaşa, iyi yaşa yerine benimle yaşa deseydi keşke. Bende; sende gör değilde, emrin olur deseydim sessizce. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)

Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler

Gerçek şair kendi aşkı, kendi mutluluğu ve acısıyla uğraşmaz. Şiirlerinde halkının nabzı atmalıdır.
(Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Sen benim sarhoşluğumsun, ne ayıldım, ne ayılabilirim, ne ayılmak isterim! (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Kimselere anlatamadım. Kendime bile.. Ola ki ağzımdan kaçırır, bir daha tutamam seni. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)

Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler

Eli kolu zincirlere vurulmuş, vatan çırılçıplak yere serilmiş. Oturmuş göğsüne teksaslı çavuş. Beyler bu vatana nasıl kıydınız? (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Tahir olmak da ayıp değil zühre olmak da, hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

O bensizliği göze aldıysa, ben onsuzluktan birşey kaybetmem. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)

Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler

Yolunu beklerken daha dün gece, kaçıyorum bugün senden gizlice. Kalbime baktım da işte iyice; anladım ki sen de herkes gibisin! (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Benim kelime hazinem çok geniştir, derdim. Senin bir kelimene yetemedim; git, ne demekti sevgilim? (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)


 

Dost uğrunda ölmek kolay, fakat uğrunda ölünecek dostu bulmak zordur. (Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri Anlamlı Sözler)

Nazım Hikmet En Güzel Aşk Sözleri Şiirleri

Korkma giderken ‘b’yi alıyorum, gerisini sana bırakıyorum. Nede olsa sen bitirdin b/izi. Öyleyse sende kalmalı ‘izi’... (en güzel nazım hikmet aşk sözleri)


 

Ne kötüdür insanın aklıyla yüreği arasında çaresiz kalması. Ne kötüdür ona an kadar yakın, bir asır kadar uzak olması! (en güzel nazım hikmet aşk sözleri)


 

En güzel deniz: henüz gidilmemiş olanıdır. En güzel çocuk: henüz büyümedi. En güzel günlerimiz: henüz yaşamadıklarımız. Ve sana söylemek istediğim en güzel söz, henüz söylememiş olduğum sözdür. (en güzel nazım hikmet aşk sözleri)

En Güzel Nazım Hikmet Aşk Sözleri Şiirleri

Bilmezden gelişim, aptala yatışım kaybetme korkumdan değil; karşımdakilerin yalan söyleme potansiyellerine olan merakımdandır. (en güzel nazım hikmet aşk sözleri)


 

Dörtnala gelip uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu Memleket bizim! (en güzel nazım hikmet aşk sözleri)


 

Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin. Hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, yaşamak yani, ağır
bastığından… (en güzel nazım hikmet aşk sözleri)

En Güzel Nazım Hikmet Aşk Sözleri

Hani derler ya ben sensiz yaşayamam diye işte ben onlardan değilim ben sensiz de yaşarım; ama seninle bir başka yaşarım. (en güzel nazım hikmet aşk sözleri)


 

Ne ben Sezarım, ne de sen Brütüssün. Ne ben sana kızarım ne de zatın zahmet edip bana küssün. Artık seninle biz, düşman bile değiliz. (en güzel nazım hikmet aşk sözleri)


 

Yağmur yağıyordu boyuna. Sözü onlar alıp dediler ona: ”Daha pazar kurulmadı kurulacak. Esen rüzgâr durulmadı durulacak. Boynu daha vurulmadı vurulacak.” (en güzel nazım hikmet aşk sözleri)

Nazım Hikmet in En Güzel Şiirleri Sözleri

Sende ben; imkansızlığı seviyorum fakat; asla ümitsizliği değil… (nazım hikmet in en güzel şiirleri sözleri)


 

Pişman değilim yaşadıklarımdan, öfkem belki de yaşayamadıklarımdan… (nazım hikmet in en güzel şiirleri sözleri)


 

Biz başka severdik. O yüzden başka sevemedik. (nazım hikmet in en güzel şiirleri sözleri)

Nazım Hıkmet Sıırlerı - Nazim Hikmet Sözler

Pişman değilim! Sadece dön bak arkana; ne için, nelerden vazgeçtin? Neler dururken, sen neyi seçtin. (nazım hikmet aşk sözleri)


 

Korkma bana âşık olmaktan ya da çekip gitmekten. Çünkü kalbimdeki hiçbir cesedi sahipsiz bırakmadım ben. (nazım hikmet aşk sözleri)


 

Sevmek, sevdiğin kişiyle birlikte olmak değildir unutma! Çünkü aşk; onunla yaşamak değil, onu  yaşamaktır aslında.… (nazım hikmet aşk sözleri)

Nazım Hıkmet Ran Güzel Sözler

En fazla bir yıl sürer yirminci asırlarda ölüm acısı. (nazım hikmet aşk sözleri)


 

O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi. Kadının hayali minnacık bir evdi, bahçesinde ebruli hanımeli açan bir ev. (nazım hikmet aşk sözleri)


 

İçimde ikinci bir insan gibidir seni sevmek saadeti… (nazım hikmet aşk sözleri)

Nazım Hikmet Aşk Sözleri



  • Tavşan korktuğu için kaçmaz, kaçtığı için korkar. (nazım hikmet aşk sözleri)




 




  • Benim sevdasında bencil; ama yüreğinde sağlam sevdiğim. Aklıma gelişini seveyim: ne güzel darma duman ediyorsun beni. (nazım hikmet aşk sözleri)




 




  • İnsanlar işine gelince değil de vicdanına değince iyilik yapsalardı; bugün çıkar ilişkileri değil, gerçek sevdalar yaşanırdı! (nazım hikmet aşk sözleri)



14 Ocak 2012 Cumartesi

Nazım Hikmet Aşk Şiirleri

Artık ne geri gelmeni beklerim ne de ben gelirim. Nasılsa ben bir şey kaybetmedim, sen bensizliği seçtin. Karar senin.

Benim kelime hazinem çok geniştir, derdim. Senin bir kelimene yetemedim; git, ne demekti sevgilim?

Sen benim sarhoşluğumsun, ne ayıldım, ne ayılabilirim, ne ayılmak isterim!

Kimselere anlatamadım. Kendime bile.. Ola ki ağzımdan kaçırır, bir daha tutamam seni.

Yürekli bir kadının başı, yüreksiz bir erkeğin omuzuna ağır gelir!

Dost uğrunda ölmek kolay, fakat uğrunda ölünecek dostu bulmak zordur.

Eli kolu zincirlere vurulmuş, vatan çırılçıplak yere serilmiş. Oturmuş göğsüne teksaslı çavuş. Beyler bu vatana nasıl kıydınız?

Tahir olmak da ayıp değil zühre olmak da, hattâ sevda yüzünden ölmek de ayıp değil.

O bensizliği göze aldıysa, ben onsuzluktan birşey kaybetmem.

Gerçek şair kendi aşkı, kendi mutluluğu ve acısıyla uğraşmaz. Şiirlerinde halkının nabzı atmalıdır.

Gerçek yaşamdan kaçan ve onunla bağıntısız konuları işleyen kimse, saman gibi anlamsızca yanmaya yargılıdır.

Hapşurduğumda; çok yaşa, iyi yaşa yerine benimle yaşa deseydi keşke. Bende; sende gör değilde, emrin olur deseydim sessizce.

Kelebek misalidir aşk; anlamayana ömrü günlük, anlayana bir ömürlük!

İnsan birisiyle yaşlanmalı, birisi yüzünden değil!

Şimdi on yaşına bastı. Ben içeri düştüğüm sene ana rahmine düşen çocuklar.

Gelinler aynada saçını tarar, aynanın içinde birini arar. Elbet böyle sizi de aradılar. Gelinlere kıymayın efendiler.

Topraktan öğrenip kitapsız bilendir. Hoca Nasreddin gibi ağlayan, Bayburtlu Zihni gibi gülendir. Ferhad’dır. Kerem’dir. ve Keloğlan’dır.

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine...

Birgün bensizlik çalar kapını. Benli dünleri düşünür, avunursun. Sanma ki yalanlar içinde, ben gibi bir doğru bulursun.

Kim bilir.. Masalınızın kahramanı, başka bir hikayenin figüranı olmaya gitmiştir belki de.

Geçtim putların ormanından baltalayarak, ne de kolay yıkılıyorlardı.

Her gelen sevmez ve hiçbir seven gitmez unutma. Bil ki; giden dönüyorsa sevdiğinden değil, kaybettiğindendir aslında!

Arkadaşlık ağaca benzer, kurudu mu bir daha yeşermez.

Gökyüzünü başımın üstünde görmek bana yasak.

Memleketim: bedreddin, sinan, yunus emre ve sakarya, kurşun kubbeler ve fabrika bacaları benim o kendi kendinden bile gizleyerek sarkık bıyıkları altından gülen halkımın eseridir.

Antepliler silâhşor olur, uçan turnayı gözünden, kaçan tavşanı ard ayağından vururlar.

Mesele esir düşmekte değil, teslim olmamakta bütün mesele…

Bahardı sevgilim bahardı ve bahtiyar olmak için toprakta, havada, suda her şey vardı sevgilim, her şey hazırdı, her şey vardı.

Aşk, bazen gitmekle kalmak arasında verdiğin en büyük savaştır. Sevmeyenin aklı, gerçekten sevenin kalbi kazanır bu savaşı.

Evet.. Belki umudum kalmadı geleceğimden; ama asla pişman değilim geçmişimden.

Hoş geldin! Biz bıraktığın gibiyiz. Ustalaştık biraz daha taşı kırmakta, dostu düşmandan ayırmakta…

4 Ocak 2012 Çarşamba

Nazım Hikmet Sözleri

Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani, öylece gibi de görünüyor, Anadolu’da bir köy mezarlığına gömün beni, ve de uyarına gelirse, tepemde bir de çınar olursa, taş maş da istemez hani. (nazım hikmet sözleri)


 

Büyük bir hayal kırıklığı yaşayıp ben artık kimseyi sevemem deme! Unutma ki, en güzel çiçekler mezarlıklarda yetişir. (nazım hikmet sözleri)


 

Kalbimde kalbine yok bile kinim, bence artık sen de herkes gibisin. (nazım hikmet sözleri)

1 Ocak 2012 Pazar

Nazım Hikmet Sözleri

Sen yanmasan, ben yanmasam, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa? (nazım hikmet sözleri)


 

Memleketimi seviyorum: çınarlarında kolan vurdum, hapisanelerinde yattım. Hiçbir şey gidermez iç sıkıntımı memleketimin şarkıları ve tütünü gibi. (nazım hikmet sözleri)


 

İki şey var ancak ölümle unutulur, anamızın yüzüyle şehrimizin yüzü. (nazım hikmet sözleri)

Nazım Hikmet in En Güzel Şiirleri Sözleri

Vicdanla birlikte, şeref ararım ben sevdiklerimde. Her zaman doğru değildir elbet seçimlerim; zaman gelir, şerefsizleri de severim. (nazım hikmet in en güzel şiirleri sözleri)


 

Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın bir sincap gibi meselâ, yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, yani, bütün işin gücün yaşamak olacak. (nazım hikmet in en güzel şiirleri sözleri)


 

Benim idealimdeki rejim olsa, ben de seni astırırdım. Sonra da darağacının altına oturup hüngür hüngür ağlardım! (nazım hikmet in en güzel şiirleri sözleri)